ICT

Op het Zuyderzee Lyceum werken we met moderne devices (laptop en iPad) en leermateriaal in boekvorm. Deze combinatie van leermiddelen noemen we “blended learning”. Wij werken standaard met Microsoft 365, waarvoor uw kind via school een account krijgt. De laptop (of iPad) gebruiken de leerlingen gedurende de gehele schoolperiode op het Zuyderzee Lyceum.         

Vanaf schooljaar 2023-2024 werken we met laptops (Windows) omdat we steeds meer gebruik maken van Microsoft-producten. Dit geldt voor de eerstejaars leerlingen. De leerlingen uit de tweede en de derde klas blijven werken op hun iPad. Vanaf de vierde klas zien we dat leerlingen veelal automatisch overstappen op een laptop vanwege het aantal opdrachten dat ze moeten maken en het profielwerkstuk (PWS).

Hoe schaf ik een laptop aan?
Na aanmelding bij ons op school krijgen ouders/verzorgers een brief toegestuurd met daarin de benodigde informatie over de aanschaf van het device. Je kunt het device, met educatiekorting, aanschaffen via de webshop van onze leverancier Switch. Via deze webshop is er de mogelijkheid om gespreid te betalen. Alle informatie over merk, model, prijzen en verzekering vind je in de webshop: Vario Onderwijsgroep – Studywise

Je bestelt rechtstreeks bij de leverancier. Je bestelling wordt thuis afgeleverd.

Een aantal handige documenten