ICT

Op het Zuyderzee Lyceum werken we al jaren met een combinatie van moderne devices (iPad/laptop) en leermateriaal in boekvorm. Deze combinatie van leermiddelen noemen we “blended learning”.

Hoe lang wordt de iPad of laptop gebruikt?                                 

We werken sinds 2014  met iPads, maar in de bovenbouw ook met laptops. Leerlingen werken in de les afwisselend met boeken en met een device, dat noemen we ook wel blended learning. De afwisseling van werkvormen op het gebied van ICT en het werken met boeken. We zien dat de iPad steeds meer wordt vervangen door een laptop omdat de mogelijkheden hiervan veel groter zijn.

In welke leerjaren wordt de iPad of laptop gebruikt en hoe wordt het gebruikt?

De iPad zal met name in de onderbouw nog gebruikt worden. Op de bovenbouw (vanaf klas 4) wordt een laptop geadviseerd omdat het aantal opdrachten die moeten worden gemaakt en het PWS beter wordt ondersteund. Wij werken standaard met Office 365, waarvoor uw kind ook een account krijgt. Hiernaast worden ook andere leermiddelen zoals boeken, lesbrieven etc. gebruikt. Wij werken volgens het concept van blended learning. Om leerlingen hiermee kennis te laten maken met een diversiteit aan bronnen en hulpmiddelen.

De iPad of laptop zal gedurende de gehele schoolperiode op het ZL nodig zijn.

 

Na aanmelding bij ons op school krijgen ouders/verzorgers een brief toegestuurd met daarin de benodigde informatie over de aanschaf van het device. Je kunt het device, met educatiekorting, aanschaffen via de webshop van onze leverancier Switch. Via deze webshop is er de mogelijkheid om gespreid te betalen. Alle informatie over merk, model, prijzen en verzekering vind je in de webshop: Vario Onderwijsgroep – Studywise

Je bestelt rechtstreeks bij de leverancier. Je bestelling wordt thuis afgeleverd.

Een aantal handige documenten: